OVI-ZSARU Dunaegyházán

2020. 01. 23., cs - 14:15
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Bács-Kiskun megyében tíz település csatlakozott a népszerű programhoz.

 

Az OVI-ZSARU Programhoz – a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával – az idei oktatási-nevelési évben Bács-Kiskun megye 10 kedvezményezett, és kistelepülés óvodai intézménye csatlakozhatott térítésmentesen.

A programhoz való csatlakozás első lépéseként az óvodai intézmények által kijelölt pedagógusok szakmai felkészítése már korábban megtörtént. Az óvodapedagógusok a tavaly év végén a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya által Védelemmel-Érzelemmel II. címmel megrendezett eseményen szerezhettek ismereteket, ahol többek között a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője is előadást tartott.

A korábbi szakmai napról bővebben itt olvashatnak: http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/bunmegelozes/csaladvedelem/vedelemmel-erzelemmel-ii

A kistelepülések közül az első helyszín a Dunaegyházi Mákszem Óvoda volt, ahol 2020. január 23-án délelőtt Liptai Linda címzetes rendőr őrnagy, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság főelőadója tartott programnyitó előadást az intézmény nagycsoportosai számára.

A bemutatkozó foglalkozáson a gyermekek megismerkedtek az egyenruhát viselő rendőrnővel, aki a pedagógiai bábjáték módszerét alkalmazta a rendőrök feladatainak és munkájának bemutatására. Az ovisok első alkalommal találkozhattak Rendőr Robival, az egyenruhás rendőrt szimbolizáló kesztyűbábbal. A kicsik kitörő örömmel fogadták Robit, és figyelemmel hallgatták a biztonságos ismerkedésre, idegenekkel való találkozásra vonatkozó tanácsokat.

A program célja, hogy a nagycsoportos gyermekek a foglalkozások alkalmával megismerkedjenek a bűn- és baleset-megelőzés, továbbá az áldozattá válás elkerülésének módszereivel.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kábeleket loptak

A debreceni rendőrök nyolc pocsaji férfit hallgattak ki gyanúsítottként.

 

Köszöntötték

A dunakeszi rendőrök hatalmas meglepetést okoztak a három éves Eliotnak.