Zene az kell Veszprém megyében is

2020. 01. 29., sze - 07:16
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendhagyó bűnmegelőzési program hátrányos helyzetű fiatalokat szólít meg.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság (VMRFK) a Belügyminisztérium és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával valósítja meg bűnmegelőzési programját Út a biztonsághoz II. címmel 2020. január 1. és november 30. között, melynek célja többek között a fiatalok biztonságának növelése hagyományos és innovatív bűnmegelőzési módszerekkel.

A projekt elemeként a bakonyoszlopi lakásotthon fiataljai számára Zene az kell címmel új program is indul, amely megyei sajátosságokra szabott változata egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében már futó kezdeményezésnek. Célja, hogy alternatívát kínáljon a gyermekvédelmi intézményekben nevelkedő, körülményeik miatt fokozottan hátrányos helyzetű fiatalok hasznos szabadidő eltöltéséhez. Lehetőség nyílik arra, hogy zenetanárok képezzék az arra fogékony fiatalokat, emellett egyéb, élményt nyújtó prevenciós rendezvényeken önkéntes szakemberek, sportolók és ismert megyei személyiségek fejlesztik a fiatalok készségeit, önértékelését, valamint ezzel egybekötve bűnmegelőzési ismereteit és a biztonságukat növelő képességeit.

A program ünnepélyes megnyitóját a bűnmegelőzési szakemberek 2020. január 28-án tartották a VMRFK színháztermében, amelyen a hangszereket is átadták a programban részt vevő intézménynek. A rendezvényen dr. Fellegi Norbert rendőr ezredes, megyei rendőrfőkapitány beszédében kiemelte, hogy a zene világába történő bevezetéssel a rendőrök olyan szabadidős lehetőséget nyújtanak a gyerekeknek, melynek során a közös zenélés élményén keresztül felfedezhetik saját képességeiket, és érezhetik, hogy értéket teremtenek. Futtató Norbert rendőr alezredes, a VMRFK Bűnmegelőzési Osztályának vezetője a programról elmondta, hogy a zenélés és az egyéb prevenciós programok által a résztvevők olyan képességeiket fejlesztik, amely megkönnyíti a bűnmegelőzési ismeretek befogadását is. A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Veszprém Megyei Kirendeltségének igazgatója, Rybár Judit köszönetét fejezte ki, hogy a rendőrök hozzájárulnak a gyermekek szabadidejének hasznos eltöltéséhez, és azon túl, hogy a zenetanulás felkelti az érdeklődésüket, új utakat nyithat meg előttük, valamint fejleszti a memóriájukat és az olvasási készségüket. A rendezvényen a Készenléti Rendőrség Zenekarának AC6 elnevezésű formációja ismert, popzenei dalokból álló válogatást adott elő.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Családi nap Tatán

Színes programok és látványos bemutatók várták a látogatókat.

 

A józsefvárosi Robin Hood

A VIII. kerületi rendőrök befejezték a nyomozást azzal a férfival szemben, aki beismerte, hogy egy józsefvárosi plébánia kapuját felfeszítette, majd megpróbált ellopni a templomból egy Mária szobrot.