Láncra verve tartotta lesoványodott kutyáját

2024. 04. 12., p - 11:15
Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Az 58 éves Veszprém környéki férfit a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki.

Egy bakonyi kistelepülésről érkezett bejelentés a rendőrségre 2024. január 22-én, hogy egy férfi családi házának udvarán folyamatosan láncon tartja lesoványodott kutyáját, és nem ad neki elegendő élelmet, vizet.

Az állattartás körülményeire és a bűncselekmény gyanújára tekintettel a Veszprémi Rendőrkapitányság közreműködésével – együttműködési megállapodás alapján – az Olt-Alom Állatvédő Egyesület az ebet elszállította. Az állatot azonnal orvosi ellátásban részesítették, a megfelelő elhelyezési körülmények és a gondos ellátás mellett a kutya állapota néhány nap alatt javult.

A kirendelt igazságügyi szakértő véleménye szerint a kutya rossz tartási körülményei, a túl rövid lánc, a nem megfelelő mennyiségű és minőségű étel, valamint az eb elhanyagolása az állat állapotának romlásához vezetett, amelynek következtében akár el is pusztulhatott volna.

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a férfit 2024. április 11-én állatkínzás vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság és az Olt-Alom Állatvédő Egyesület együttműködése 2023 novemberében kezdődött, az egyesület állatkínzás gyanúja miatt indult rendőrségi eljárásokban a lefoglalt állatok elhelyezésében, szükség esetén gyógyításában, gondozásában, későbbi végleges elhelyezésében segítséget nyújt.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Részrehajlás nélkül

A Budapesti Rendőr-főkapitányság visszautasítja a Mérce és a Magyar Jelen állításait.

 

Fokozott rendőri jelenlét

Hétvégén Komárom-Esztergom vármegye közútjain közlekedésrendészeti ellenőrzések várhatóak.

 

Körözött autó Nagylakon

Német hatóságok által körözött autót foglaltak le Nagylak közúti határátkelőhelyen a magyar rendőrök.

 

Újabb díler rács mögött

Egy törökszentmiklósi lakost vettek őrizetbe a rendőrök, akik környékbelieket látott el illegális szerekkel.

 

Polgárőr tartotta vissza a betörőt

Nem tudott ellopni semmit, mérgében végül egy autót rongált meg. A rendőrök kiérkezéséig a dunavecsei polgárőr visszatartotta a férfit.