Lefegyverezték

2022. 07. 03., v - 10:58
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A lövedékálló mellényben felé közeledő rendőrök láttán is fegyveréért nyúlt az 50 éves férfi. Csak a mozdulatig jutott, a járőrök lábsöpörték és megbilincselték.

Egy töltött fegyverrel hadonászó, erősen ittas férfi miatt kértek rendőri segítséget 2022. július 1-jén este. A bejelentés tartalma alapján az egyenruhások lövedékálló mellényt húztak és úgy közelítették meg a váci homokbánya portáját. A férfi egy fotelben ült, övére fűzve gyöngyvászon fegyvertok. A rendőrök lépésről lépésre haladtak felé, amikor a férfi ráfogott fegyverére. Az óvatos megközelítés tempója egy pillanat alatt vált villámgyorssá. Jobb kar lefog, bal kar lefog, fegyver elvesz, fesztelenít - a másodpercek töredéke alatt. A férfi nem vette jó néven az intézkedést, együttműködést nem mutatott, ezért kényszeríteni kellett a megadásra. Földre vitték, megbilincselték, majd előállították.

Kihallgatásán nem tagadott. Mint kiderült, aznapi szolgálata nyugodtan telt, ideje főként a gyógyszerszedéssel kombinált iszogatással telt. A bányánál kb. egy órával később megjelenő társa közölte, mivel részeg, le kell váltani. A férfi tudta, ennek kirúgás lesz a következménye. Nem tudta megmagyarázni miért, de elővette gáz- és riasztófegyverét, csőre rántotta és társára fogta. A következő emléke, hogy megérkeztek a rendőrök és földre teperték.

A Váci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást ellene.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt akta: tányéros kenyértörés

Nem kapta vissza lemondott szállásának díját, ezért először „rabul ejtette” vendéglátója kerékpárját, majd 80 tányérját zúzta apró darabokra az a 40 éves zalaszentgróti nő, aki ellen rongálás miatt nyomoztak a ceglédi rendőrök.

 

Ajánlások a túlvilágról

A budapesti nyomozók gyanúsítottként hallgattak ki egy nőt, aki a 2022-es országgyűlési választáson hamisított ajánlásokkal került képviselőjelölti nyilvántartásba.