„Már megyek is!”

2023. 10. 04., sze - 11:56
Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Ezt egy fiatalkorú betörő mondta annak az asszonynak, aki rajtakapta. A jóslata bejött ugyan, sikerült kereket oldania, de nem jutott messzire, mert pár saroknyira elfogták a kecskeméti járőrök. 

Betörésről érkezett bejelentés a Kecskeméti Rendőrkapitányságra 2023. október 3-án hajnalban. Egy kerekegyházi játékboltba ment be valaki, és a kassza tartalmával távozott.

Az üzlet tulajdonosa értesítette a rendőröket, és elmesélte, hogy felriadt az éjszaka közepén, majd kinézett az ablakon, ami az utca túloldalán lévő üzletére néz. Meglepetésére egy alakot látott, aki befelé leskelődött a boltba, majd eltűnt. Mint később kiderült, az idegen nem csak nézelődött: betörte az ablakot, és bemászott az eladótérbe. Az asszony átrohant az üzletbe, és a kassza mögött gubbasztva talált rá a betörőre. Közelebb lépett hozzá, de a tolvaj nem sokáig ücsörgött, felpattant, majd közölte: „Már megyek is!” A nő próbálta elállni a sietősen távozó tettes útját, de az fellökte, és elszaladt a közel 50 000 forint zsákmánnyal.

A sértett szerencsére megőrizte hidegvérét, és alaposan szemügyre vette az elkövetőt, akit a járőrök azonnal keresni kezdtek a közelben. A részletes személyleírásnak és a rendőrök gyors reagálásának köszönhetően pár utcányira elfogták a fiatalkorút, akinek a ruhája és a kinézete is megegyezett az asszony által elmondottakkal. A 17 éves tolvajt előállították és őrizetbe vették a rablás miatt.

Az is kiderült, hogy a kamasz nem tétlenkedett az éjszaka folyamán, egy patikába és egy ruhaboltba is betört, egy nappal korábban pedig egy másik gyógyszertárba és egy hentesbódéba hatolt be. Több helyről üres kézzel távozott, csupán pár gyógyszerre sikerült szert tennie. A fiút már keresték a rendőrök, mivel egy gyermekotthonból szökött el. Ruházatának átvizsgálásakor megtalálták nála az elvitt pénzt és pár levél gyógyszert, ezeket lefoglalták, majd visszaadták a tulajdonosának. A fiatalnak a rablás mellett többrendbeli lopásért is felelnie kell. A nyomozók kezdeményezik a letartóztatását.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Akár balesetet okozhattak volna

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai tizenhárom ittas, illetve két bódult sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év nyolcadik hetében.

 

Nem járt sikerrel

Nyomozás indult annak a 36 éves férfinak az ügyében, aki hamis okmánnyal próbálta elhagyni az országot.

 

Szakértelem, szorgalom, empátia

Az áldozatok védelméért, segítéséért Victima Protector díjjal tüntették ki Budai-Acsai Krisztina r. századost, a Szeghalmi Rendőrkapitányság bűnügyi fővizsgálóját.

 

Megszúrta ismerősét

A Bács-Kiskun vármegyei nyomozók pár órán belül megtalálták és őrizetbe vették a „jó barátot”.

 

Elfogták a sírrongálót

A Tamási Rendőrkapitányságon kihallgatták azt a férfit, aki a gyanú szerint 16 sírt rongált meg Nagykónyiban.

 

Rendőrök a villamosokon és a buszokon

A budapesti rendőrök több embert elfogtak, hármat előállítottak, miközben a BRFK és a BKK együttműködésének keretében ellenőrizték a 4-es, 6-os, az 1-es villamosokat és a 151-es autóbuszokat.