Rács mögött a tatabányai rablók

2024. 04. 17., sze - 11:31
Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Az elkövetők egy telefont és némi készpénzt vettek el egy utcán élő férfitól, akit előtte súlyosan bántalmaztak. A nyomozók kihallgatták és őrizetbe vették a fiatalokat.

Könnyen, és gyorsan akart pénzt szerezni négy fiatal, ezért szólítottak le egy férfit Tatabányán április 13-án késő éjszaka. Két 17 éves, egy 18 éves tatabányai, valamint egy 21 éves tatai férfi állta körbe a sértettet, majd tőle cigarettát kértek. A megszólított ezt nem teljesítette, ezért őt az egyikük fejen rúgta. A sértett a földről felállt, de ekkor őt tovább bántalmazták, erőszakkal elvették a pulóverét, valamint a kabátját. A megszerzett ruházatából elvették a pénztárcáját, pénzét, - 13 ezer forintot -, és a telefonját. Később kiderült, a sértett orrcsonttörést szenvedett.

Az elkövetők nem sokáig maradtak szabadlábon, három napon belül már bilincs kattant rajtuk. A nyomozás során a tatabányai rendőrök azonosították őket, a négy főt gyanúsítottként kihallgatták. A három tatabányai és a tatai lakos ellen csoportosan elkövetett rablás bűntett miatt indult büntetőeljárás. A kihallgatásukat követően őket őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat. A négy fő közül kettő ellen jelenleg is lopás miatt van folyamatban büntetőeljárás.

1


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Törvényt szegett

A rendőrök őrizetbe vettek egy férfit, aki több elektromos rollerben is kárt okozott, valamint kerékpárokat lopott Hódmezővásárhelyen.

 

Legyünk elővigyázatosak!

A Dombóvári Rendőrkapitányság szervezésében Csalások az online térben címmel lakossági előadást tartottak Kurdon.

 

Minek az embernek ellenség?

Az ismerősétől lopott kulccsal ment lopni annak lakására egy nő Csepelen. Az éber szomszédoknak köszönhetően a rendőrök a helyszínen elfogták.

 

Vajon kié lehet?

A zalaegerszegi rendőrök várják a képeken látható bicikli tulajdonosának jelentkezését.