Tinédzserek voltak az áldozatai

2023. 01. 03., k - 12:19
Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Pár perc alatt elfogták a rendőrök azt az 57 éves bajai férfit, aki kiszemelt egy fiatalokból álló társaságot, zsarolni kezdte őket és elvette a telefonjaikat.

Zenét hallgatott és beszélgetett az egyik bajai játszótéren öt kamasz 2023. január 2-án este, amikor egy tőlük jóval idősebb férfi lépett oda hozzájuk. Az idegen vodkát, valamint cigarettát követelt a tinédzserektől, és az erejét fitogtatva igyekezett megrémíteni a fiatalokat. Ám a zsarolás nem vezetett eredményre, ezért a zsákmány érdekében új módszerhez folyamodott a férfi: kikapta az egyik 17 éves fiú kezéből a mobilját és zsebre vágta. A tolvaj ahelyett, hogy kereket oldott volna, követni kezdte a helyszínről távozó fiatalokat, majd a következő pillanatban egy másik kamasz készülékét is elvette.

A fiúk nem akartak összetűzésbe kerülni a férfivel, így erőszak helyett inkább besétáltak gyorsan a rendőrségre és bejelentést tettek. A bajai járőrök azonnal a helyszínre vonultak és pár perc alatt – még a közelben – fülön csípték a tolvajt, akinél a telefonokat is megtalálták és visszaadták a tulajdonosoknak. Az 57 éves bajai férfit őrizetbe vették, majd gyanúsítottként hallgatták ki lopás és zsarolás miatt.  

Kérjük, fogadják meg a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság tanácsát: haladéktalanul értesítsék a rendőrséget, ha bűncselekmény szemtanúi voltak vagy áldozattá váltak! Az elkövetők mielőbbi felkutatásában és elfogásában minden pillanat számít. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Teljes útlezárás az M5-ös autópályán

Két kamion és egy kisteherautó ütközött Lajosmizse térségében, a Budapest felé vezető oldalon. A helyszínelés és műszaki mentés idejére a rendőrök teljes szélességében lezárták a sztrádát.

 

Lezárt akta: Kifosztás és lopások

A szekszárdi nyomozók befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyben egy 28 éves medinai férfit gyanúsítottak meg kifosztás bűntett és több lopás elkövetésével.

 

Lezárt akta: „Letelt a munkaidőm”

Három motoros is felborult tavaly egy letakarítatlan, sáros útszakaszon Isaszegnél. A vizsgálat feltárta, foglalkozási szabályszegések idézték elő a baleseteket. A monori rendőrök vádemelést javasolnak egy cég műszaki igazgatója és két beosztottja ellen.

 

Rozmaring 30 euróért?

Ismét kamudrog-árusokat fogtak el a budapesti rendőrök. A két férfi marihuánaként adott el fűszert turistáknak, csalással gyanúsítják őket.

 

Kristálytiszta ellenőrzés

A rendőrök megállítottak egy autót, majd ellenőrizték azt, ennek eredményeként új-pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésének gyanúja miatt elfogtak egy férfit Miskolcon.