Embercsempészt fogtak el a rendőrök Besnyő térségében

2021. 08. 27., p - 10:05
Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Egy török embercsempész hat fő illegális migránst szállított autójával az M6-os autópályán.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei az M6-os autópálya 40-es kilométerszelvényében, a Budapest felé vezető oldalon - a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztály jelzése alapján - 2021. augusztus 26-án 19 óra 40 perc körül ellenőriztek egy francia honosságú személygépkocsit, amelyet egy törtök állampolgár vezetett.

Az intézkedés során a gépkocsiban a jármű vezetőjén kívül hat, magát szír állampolgárnak valló személy tartózkodott, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért őket az egyenruhások a jármű vezetőjével, valamint utasaival együtt elfogták és előállították a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságra.

A rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkedtek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, az 50 éves török gépjárművezetővel szemben, őrizetbevétele mellett embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Tetten ért betörő

A szombathelyi rendőrök a helyszínen elfogták azt a 41 éves férfit, aki egy gyógyszertárba tört be tegnap éjjel.

 

Lopás miatt keressük!

A székesfehérvári rendőrök a lakosság segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.

 

Halálos közlekedési baleset Kisújszállásnál

Egy férfi életét vesztette, továbbá hárman megsérültek, abban a közúti balesetben, ami a 4-es főúton Kisújszállás külterületén történt. A rendőrök teljes útlezárás mellett helyszínelnek.