Hírek Jász-Nagykun-Szolnok megyéből

2021. 10. 23., szo - 07:31
Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 24 órában történt.

Az elmúlt napon a megye rendőrei nyolc személyt fogtak el az ellenük érvényben lévő körözés alapján. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában egy személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetben intézkedtek a rendőrök.

Egy 32 éves cseh állampolgár közlekedett személygépkocsival 2021. október 22-én, az éjszakai órákban Szolnok külterületén, a 4-es számú főúton Budapest irányába. Haladása során a 92. kilométer szelvényében áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, és ott összeütközött a vele szemben közlekedő személygépkocsival.  Az ütközés következtében a cseh állampolgár által vezetett személygépkocsi kettészakadt, amelynek hátsó része a szalagkorlátnak való ütközés után az útárokba csapódott, míg az első része az úttest bal oldalán lévő szalagkorlátnak ütközve állt meg. A balesetben érintett másik személygépkocsi a sodródást követően szintén a szalagkorlátnak ütközve állt meg.

A baleset következtében – az elsődleges orvosi vélemény szerint -  ketten súlyosan, míg további három személy könnyebben megsérült. A cseh sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért a Szolnoki Rendőrkapitányság ellene a büntető eljárást megindította.  

Mint ahogy arról korábban hírt adtunk a 4-es számú főúton a baleset helyszínelése alatt teljes útlezárás volt, a főút forgalmát rendőrök irányították.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság ismételten nyomatékosan felhívja a figyelmet, hogy napszaktól és időjárási körülményektől függetlenül folyamatosan számítani kell rendőri ellenőrzésekre, az ittas járművezetők kiszűrése érdekében. Kérjük, hogy a járművezetők tartsanak önmérsékletet és mérlegeljenek, mielőtt gépkocsival útnak indulnának! Az ittas járművezetéssel magukat, családtagjaikat és a vétlen közlekedőket is veszélybe sodorják!

„…hogy mindenki hazaérjen!”

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kihasználta a helyzetet

Lezárult a nyomozás annak a nőnek az ügyében, aki nem leadta, hanem eltette azt a pénztárcát, amit egy kiskundorozsmai boltban talált.

 

Lopás miatt keressük!

A székesfehérvári rendőrök a lakosság segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.