Komárom-Esztergom vármegyei összesítő

2023. 06. 26., h - 07:31
Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 72 óra eseményei számokban.

A Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 72 órában a rendőrök nyolc személyi sérüléssel járó és huszonöt anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

Az egyenruhások kilenc személyt fogtak el és kilenc főt állítottak elő, valamint hat ittas járművezetővel szemben intézkedtek. Biztonsági intézkedés nyolc esetben történt.

A Komárom-Esztergom vármegyei autópályás rendőrök az M1-es autópálya 93-as kilométerszelvényébe vezettek ki egy tehergépkocsit 2023. június 23-án a reggeli órákban. A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív lett. Az 50 éves járművezetőt az egyenruhások előállították, a mérési eredmények alapján ellene büntetőeljárást kezdeményeztek, vezetői engedélyét pedig elvették.

Másnap az esztergomi járőrök a 1117-es számú úton állították meg azt a 73 éves járművezetőt, akit két nappal korábban szintén elfogtak, mivel a sofőr pályaalkalmatlanság miatt el van tiltva a járművek vezetésétől. A helyi lakos nem tanult hibájából, így őt a rendőrök ismét bevitték a kapitányságra, az ellene már folyamatban lévő büntetőeljárást fokozta.

Június 25-én késő este az 1-es számú főút 91-es kilométerszelvényében a komáromi járőrök figyeltek fel egy személygépkocsira, mivel annak vezetője, ahogy észlelte a rendőrautót jobb oldalra félrehúzódott, majd megállt. Az egyenruhások ellenőrzés alá vonták a 63 éves sofőrt. A vele szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív lett. Előállítását követően a rendőrkapitányságon a légalkoholmérő készüléket nem bírta kifújni, így vér illetve vizelet mintavétel céljából a Sürgősségi Betegellátó Osztályra szállították. Az ittas személyt az orvos megvizsgálta, súlyos fokban találta ittasnak, ezért a rendőrök a nyergesújfalui lakos vezetési jogosultságát felfüggesztették. Ellene ittas járművezetés miatt büntetőeljárás indult.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kristálydílerek

A zuglói rendőrök egy kábítószer-kereskedelemmel gyanúsított páron ütöttek rajta. A lakásukon talált drog mellett rengeteg pénzt, két autót és tizenegy mobiltelefont is lefoglaltak.

 

Kik lehetnek?

Tolvajok azonosításához kérnek segítségét a budaörsi rendőrök.

 

A dobogó mindhárom fokából jutott

Egyéniben első és harmadik, míg csapatban második helyen végzett a Tolna vármegyei különítmény a BM Országos Terepfutó Bajnokságon.

 

Őket körözzük

A ferihegyi gyorsforgalmi úton két halálos áldozatot követelő közlekedési baleset kapcsán a BRFK hét nepáli állampolgár ellen adott ki elfogatóparancsot.

 

De igen, ők is tettesek!

A nyomozás adatai szerint a terézvárosi luxusbolt-betörésben legalább négyen vettek részt. Két feltételezett elkövetőt a budapesti rendőrök már a bűncselekmény napján elfogtak, társaikat keresik.