72 óra alatt 9 pozitív szonda

2021. 12. 20., h - 11:13
Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

A hétvégén kilencszer intézkedtek ittas járművezetővel szemben a rendőrök Somogy megye útjain, közülük hat sofőrnél más szabályszegésekre is fény derült.

Az elmúlt hétvége folyamán, 2021. december 17-19. között számos esetben merült fel ittasság gyanúja az ellenőrzött sofőröknél, akikkel szemben büntetőeljárás indult járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt. Az alkoholos befolyásoltság szombaton két alkalommal is anyagi káros balesethez vezetett, az egyik Gadácson, a másik Siófokon történt. További két sofőr eltiltás hatálya alatt vezetett, egy esetben pedig rendszámok és jogosítvány hiányában közlekedett egy járművezető, velük szemben külön büntető-, illetve szabálysértési eljárások indultak.

Az ittas vezetés és a bódító szer hatása alatt történő járművezetés negatív hatással van a közlekedés biztonságára és a vezetés minőségére. Szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek. További jelentős kockázatot jelent az, hogy az ittas vezetők általában a megengedett sebességet is túllépik.

Felhívjuk a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti. A közlekedési szabályok betartásával, kellő odafigyeléssel, türelemmel, toleranciával és egymás iránti felelősséggel megelőzhetők a tragédiák.

 

Balesetmentes közlekedést kíván a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam