Védd a zsebed! - 1. rész

2020. 07. 20., h - 12:12
Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság praktikus ötletekkel és tanácsokkal segít, hogy senki ne váljon a zsebtolvajok áldozatává!

A zsebtolvajok egész évben „dolgoznak”. Megjelenésükre jellemzően a nagy bevásárlóközpontokban, zsúfolt tömegközlekedési eszközökön, piacokon, sorban állás közben, nagyobb tömeget vonzó eseményeken, turisták által közkedvelt helyeken lehet számítani. Ilyenkor a tolongásban kevésbé tűnik fel az embernek, ha valaki szándékosan keresi vele a testkontaktust.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei „Védd a zsebed” címmel, négy részből álló megelőzési közleménnyel segíti az áldozattá válás elkerülését! 

Pénztárcája, készpénze és okmányai védelme érdekében:

  1. Pénzét, pénztárcáját, bankkártyáját, okmányait valamint egyéb értékeit már akkor tegye biztonságos helyre, amikor elindul otthonról! (pl.: kabát belső zsebe, kézitáska belső része)
  2. Ne tároljon okmányokat, értékeket ruházat, hátizsák, hátitáska külső zsebeiben!
  3. Ne tegye ugyanarra a helyre pénztárcáját, hitelkártyáját, okmányait, mobiltelefonját!
  4. A pénztárcáját, bankkártyáját és a fontos okmányait minél közelebb viselje a testéhez! Legjobb, ha különböző belső zsebekben tárolja azokat!
  5. A bankkártyát és a PIN-kódot soha ne tárolja egymás mellett!
  6. Papírpénzét kisebb címletekben, több helyen, iratait pedig a lakás kulcsaitól és gépkocsi indítókulcsától elkülönítve tárolja!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt akta: Bilincsben a tolvaj

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai befejezték a nyomozást egy férfi ügyében, aki táblagépet, laptopot és kerékpárt is lopott a városban.

 

Lopás miatt keressük

A győri nyomozók az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.

 

Börtön felé vezető út

A salgótarjáni rendőrök előterjesztést tettek annak a 22 éves férfi letartóztatásának indítványozására, aki többször követett el vagyon, illetve személy elleni erőszakos bűncselekményeket.