Turisztika - Tisza-tó

tkkb

 

A Tisza-tavi Régiós Közbiztonsági Koordinációs Bizottság (továbbiakban TKKB) 2023. évi soros elnökeként, a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság nevében köszöntöm az olvasókat!

 

Az idén 50 éves  Tisza tó – születési nevén Kiskörei víztározó -  Magyarország második legnagyobb tava. Az 1960-as évek végén kezdődött a Kiskörei Vízerőmű építése, amely munkálatok  1973-ban fejeződtek be. Ettől az időponttól számoljuk a Tisza-tó időszakát. Néhány évtized telt csak el és a természet birtokba vette, átalakította a tavat  és egy  egyedülálló, csodálatos természeti kincs született a szemünk láttára!

Annak érdekében, hogy a turisztikai szezonban a nyugalom, a gondtalanság minden idelátogató számára biztosított legyen, immár több mint tíz esztendeje három vármegye rendőri szerve: Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság hangolja össze ez irányú tevékenységét. A hatékony feladatellátás megköveteli  a társszervek ( Önkormányzatok, Hortobágyi Nemzeti Park, Tisza-tavi Fejlesztési Tanács, Tisza-tavi Sporthorgász Nonprofit Kft, Kötivizig, polgárőr szervezetek,  Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács )összehangolt munkáját.
 

A TKKB a turisztikai idény rendőrszakmai feladatainak komplex kezelésén túl a természeti környezet fokozott védelmét, a bűn- és balesetmegelőzési információk folyamatos kommunikációját is zászlajára tűzte. A rendőri szervek a turisztikailag frekventált települések közterületein, tömegközlekedési eszközein, a közutakon, a sportolásra és fürdőzésre alkalmas szabad vizeken őrzik a közbiztonságot. A rend őrei a köznyugalmat súlyosan zavaró vagyon elleni, a közlekedési bűncselekmények illetve szabálysértők elkövetőivel szemben határozottan , következetesen lépnek fel.

Kiemelten fontos eleme az idény rendészeti feladatainak sorában a természetvédelem. A Tisza-tó változatos természeti környezete, sokszínű állatvilága adja azt a megóvandó díszletet, amely a nyaralást szebbé, élménytelivé és élvezetessé teszi. 

A bűn- és balesetmegelőzés szintén hangsúlyos eleme a turisztikai idény zökkenőmentes lebonyolításának. Minden idelátogató biztonságban szeretné tudni vagyontárgyait a pihenés teljes időtartamában. Fontos azonban tudatosítani, vagyontárgyak védelme nagyrészt az egyénen múlik. Ez azt jelenti, hogy értékek biztonságban tartása a tulajdonostól fokozott odafigyelést és előrelátó tervezést igényel. A turisztikai idényben a Tisza-tóhoz utazóknak rendőreink számtalan hasznos tanácsot, tippet adnak át elsőkézből.

Mindenki szeretne biztonságban, balesetmentesen odaérni a nyaralóhelyre, ill. hazatérni az otthonaikba. Egyenruhásaink óvják a közúti közlekedés résztvevőinek biztonságát, de szigorúan fellépnek a szabályszegőkkel szemben.  

Az elmúlt években a kerékpáros turizmus töretlenül fejlődött a Tisza-tavi régióban. A kétkerekűvel történő közlekedés szabadsága sokszor balesetveszélyes szituációkat teremthet, ezért a balesetmegelőzés jelentősége itt hatványozottan érvényesül.

Kérem, legyenek figyelemmel megelőzési híradásainkra, látogassanak el rendezvényeinkre, és fokozottan ügyeljenek  saját  magukra és a közlekedés többi résztvevőire.

A Tisza-tavi Régiós Közbiztonsági Koordinációs Bizottság égisze alatt három vármegyei rendőr-főkapitányság a közrend és közbiztonság fenntartásával szavatolja a Tisza-tóhoz utazók biztonságát, gondtalan pihenését.

Bízom benne, hogy a 2023. évi turisztikai idényben a régióba látogatók teljes nyugalomban és biztonságban töltik pihenésüket, amelynek végén örömteli élményekkel gazdagon térnek haza!

 

 Üdvözlettel:

                                                                              Balogh Tibor rendőr ezredes

rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes
                    TKKB elnök

 

Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Éjszakai riasztó

A készenléti rendőrök előbb elfogták a gépkocsifeltörőt, mint ahogy az autó tulajdonosa észlelte volna a bűncselekményt.

 

Jelentkezzen, ha látta a balesetet!

A székesfehérvári rendőrök egy közúti közlekedési baleset részesének és szemtanúinak felkutatásában kérik a lakosság segítségét.

 

Emberölés miatt körözték

Emberölés bűntett elkövetése miatt körözött férfit fogtak el a rendőrök Röszke Autópálya Határátkelőhelyen.

 

Pedig épp csak 18

Két békés jászárokszállási lakost rabolt ki egy férfi. A jászsági nyomozók őrizetbe vették az agresszív fiatalt.

 

Sólyalopás

Egy kunszentmártoni férfi úgy gondolta, hogy egy csónakszállító utánfutó ellopásából tesz szert pénzre. El is kezdte az eszköz átalakítását, azonban befejezni már nem tudta, mert a helyi nyomozók elfogták.