Turisztika - Tisza-tó

tkkb

A Tisza-tavi Régiós Közbiztonsági Koordinációs Bizottság 2022. évi soros elnökeként, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság nevében köszöntöm az olvasókat!

 

Tisza tó – kerékpáros paradicsom, tanösvények, homokos és füves partszakaszok, halban gazdag horgászhelyek, végtelen nyugalmat adó vizek.
 

Annak érdekében, hogy a turisztikai szezonban a nyugalom, a gondtalanság minden idelátogató számára biztosított legyen, immár több mint tíz esztendeje három megye rendőri szerve: Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság hangolja össze ez irányú tevékenységét. A konstruktív feladatellátás nem nélkülözheti a társszervek (Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat, Hortobágyi Nemzeti Park, Tisza-tavi Fejlesztési Tanács, Tisza-tavi Sporthorgász Nonprofit Kft, Kötivizig, polgárőr szervezetek, helyi önkormányzatok, valamint a Tisza-tavi Ökocentrum) támogató munkáját.
 

A TKKB a turisztikai idény rendőrszakmai feladatainak komplex kezelésén túl a természeti környezet fokozott védelmét, a bűn- és balesetmegelőzési információk autentikus kommunikációját is zászlajára tűzte. Mit is jelent ez a gyakorlatban? A rendőri szervek a turisztikailag frekventált települések közterületein, tömegközlekedési eszközein, a közutakon, a sportolásra és fürdőzésre alkalmas szabad vizeken őrzik a közbiztonságot. A rend őrei a köznyugalmat súlyosan zavaró vagyon elleni, a közlekedési bűncselekmények elkövetőivel szemben gyorsan és hatékonyan lépnek fel.
 

Kiemelten fontos eleme az idény rendészeti feladatainak sorában a természetvédelem. A Tisza-tó változatos természeti környezete, sokszínű állatvilága adja azt a megóvandó díszletet, amely a nyaralást szebbé, élménytelivé és élvezetessé teszi. Azért, hogy a Tisza-tóhoz a későbbiekben is, változatlan természeti körülmények közé térjenek vissza a látogatók, ma kell tennünk!
 

A bűn- és balesetmegelőzés szintén hangsúlyos eleme a turisztikai idény zökkenőmentes lebonyolításának. Minden régióba látogató biztonságban szeretné tudni vagyontárgyait a pihenés teljes időtartamában. Fontos azonban tudatosítani, vagyontárgyak védelme nagyrészt az egyénen múlik. Ez azt jelenti, hogy értékek biztonságban tartása a tulajdonostól fokozott odafigyelést és előrelátó tervezést igényel. A turisztikai idényben a Tisza-tóhoz utazóknak rendőreink számtalan hasznos tanácsot, tippet adnak át elsőkézből. Érdemes figyelni a későbbiekben meghirdetett prevenciós játékainkra, közleményeinkre.
 

Mindenki szeretne biztonságban, balesetmentesen odaérni a nyaralóhelyre, ill. hazatérni az otthonaikba. A közúti közlekedés tiszta fejet, koncentrált gondolkodást, defenzív vezetést igényel. Egyenruhásaink óvják a közúti közlekedés résztvevőinek biztonságát, de szigorúan fellépnek a szabályszegőkkel szemben.  Az elmúlt években a kerékpáros turizmus töretlenül fejlődött a Tisza-tavi régióban. A kétkerekűvel történő közlekedés szabadsága sokszor balesetveszélyes szituációkat teremthet, ezért a balesetmegelőzés jelentősége itt hatványozottan érvényesül. Kérem, legyenek figyelemmel megelőzési híradásainkra, látogassanak el rendezvényeinkre, ajánlásainkat megfontolva keljenek útra!
 

A Tisza-tavi Régiós Közbiztonsági Koordinációs Bizottság égisze alatt három megyei rendőr-főkapitányság a közrend és közbiztonság fenntartásával szavatolja a Tisza-tóhoz utazók biztonságát. Bízom benne, hogy a 2022. turisztikai idényben a régióba látogatók bűn- és balesetmentesen töltik pihenésüket és örömteli élményekkel gazdagabban térnek haza!

 

         Szitár Ferenc rendőr ezredes
rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes
                        TKKB elnök

Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam