A Bécsben több bordélyházat üzemeltető ilki testvérpár mindegyike hazai rács mögött 

2022. 11. 08., k - 05:00
Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda

A KR NNI által februárban eljárás alá vont 43 éves férfi bátyját elfogatóparancs alapján fogták el a nyár végén Ausztriában. Az osztrák rendőrök a napokban adták át őt magyar kollégáiknak. R. Ferencet és R. Pétert emberkereskedelemmel és prostitúció elősegítésével gyanúsítják.

Mint ahogy arról korábban már beszámoltunk, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Felderítő Főosztály Emberkereskedelem Elleni Osztálya idén februárban fogta el a 43 éves R. Ferencet, akit lányok futtatásával gyanúsít. A nyomozás előrehaladtával kiderült, hogy a férfi bátyja, a 44 éves R. Péter is tevékeny szerepet játszott abban, hogy rossz anyagi körülmények között élő, kiszolgáltatott helyzetű magyar nőket prostitúciós tevékenységre kiszervezzék Bécsbe.

A bizonyítékok szerint az ilki testvérpár 2014 óta űzte illegális szexuális bizniszét Ausztriában. A lányokat Magyarországról alkalmanként ők szállították ki Bécsbe, majd ott az általuk üzemeltetett bordélyházakban kellett dolgozniuk úgy, hogy előtte kioktatták őket a munkafolyamatokról és a szexuális szolgáltatások tarifáiról. Annak fejében, hogy a tevékenységhez a hátteret biztosították, a lányoknak leadót kellett részükre fizetni. Ez bevételük 50%-át jelentette. Bár a sértettekkel előzetesen megállapodtak a munkavégzés feltételeiben, mégis volt olyan alkalom, amikor a teljes munkadíjukat elvették tőlük. Nemegyszer meg is verték őket, hogyha nem az általuk meghatározott szabályok szerint dolgoztak. Az ügyben több mint egy tucat sértettet azonosított be a KR NNI.

A testvérek egyikének sem volt bejelentett állása, mindketten az áldozatoktól beszedett pénzekből tartották el magukat. A sértettektől fejenként többezer eurót szereztek így meg, amelyet saját megélhetésükre fordítottak és feléltek.

R. Ferencet és R. Pétert több ember sérelmére, a sértett kiszolgáltatott helyzetét kihasználva rábírással, szexuális cselekmény végzése érdekében erőszakkal vagy fenyegetéssel kényszerítve elkövetett emberkereskedelem bűntett, továbbá bordélyház fenntartásával elkövetett prostitúció elősegítése bűntett elkövetésével gyanúsítja a KR NNI.

Míg R. Ferencet az év elején sikerült elfogni, addig bátyja, R. Péter megszökött a hatóságok elől, és bujkálni kezdett. Ellene a KR NNI felderítői hazai körözést adtak ki, majd a bécsi rendőrhatósággal folytatott kétoldalú rendőri együttműködés során beszerzett információkra figyelemmel, kezdeményezték a férfi európai elfogatóparancsának kibocsátását is, amit a bíróság elrendelt.

A KR NNI Felderítő Főosztály Emberkereskedelem Elleni Osztálya a férfi felkutatása érdekében szorosan összedolgozott az osztrák hatóságokkal. Így a nemzetközi bűnügyi együttműködésnek köszönhetően R. Pétert végül 2022. augusztus 24-én Bécsben, egy bordélyházban elfogták a bécsi rendőrök, több, az ügyben sértettként azonosított prostituált társaságában. A férfit kiadatási őrizetbe helyezték, majd 2022. november 4-én adták át a KR NNI felderítőinek az osztrák-magyar határon Hegyeshalomnál.

A nyomozók a férfit – Budapestre szállítását követően – gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették, és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészségnél kezdeményezték letartóztatását, amit a bíróság időközben el is rendelt. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfajult a haragos viszony

Gyújtogatásig mérgesedett két férfi vitája. A berettyóújfalui rendőrök rongálás miatt nyomoztak.

 

Vissza a hűvösre

A püspökladányi rendőrök elfogták azt a 24 éves helyi lakost, aki nem tétlenkedett egy hónappal ezelőtti szabadulása óta.

 

Vérüket adták

A Szekszárdi Területi Vérellátó Központ a Dombóvári Rendőrkapitányság épületébe szervezett véradást.

 

Közösen óvjuk a Tisza-tavat és környezetét

A rendőrség és társszervei a Tisza-tavi Régiós Közbiztonsági Biztosság tiszabábolnai soros értekezletén a nyár hátralévő időszakára vonatkozó feladatokat egyeztetettek.