Lezárták a kiskunhalasi tolvaj ügyét, aki még a testvérét is meglopta

2023. 03. 30., cs - 08:29
Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Tucatnyi vagyon elleni bűncselekményért és kifosztásért kell felelnie annak a 22 éves kiskunhalasi férfinak, aki tavaly nyáron „aktívan” bűnözött. 

Mint arról korábban beszámoltunk, sorban érkeztek a bejelentések lopásokról a Kiskunhalasi Rendőrkapitányságra tavaly nyáron. Pár hét alatt több tucatnyi értéknek: kerékpároknak, elektromos szerszámoknak, arany ékszereknek, élelmiszereknek, járművek akkumulátorainak, szeszes italoknak és kerti bútornak veszett nyoma, többségében éjszakánként. Az akkor még ismeretlen elkövető ingatlanok udvarából, garázsából, a város kerékpártárolóiból, egy italdiszkontból és egy vendéglátóhelyről, több lakóházból, valamint parkoló autókból szerezte be zsákmányát. A lopott holmik értéke több millió forintra rúgott, ugyanis a tolvaj közel egy tucatszor „lecsapott” és jó érzékkel emelte el az értékesebb darabokat.

Felkutatására egy nyomozócsoport alakult, akik munkájuk eredményeként 2022. július 26-án elfogták és őrizetbe vették a lopásokkal gyanúsítható 22 éves férfit. Idő közben arra is fény derült, hogy az egyik alkalommal még testvérét is megkárosította a férfi, ugyanis pénzre volt szüksége, hogy kábítószert vásárolhasson. Rokonának a telefonját emelte el, ráadásul éjszaka, alvás közben vette el a feje mellől a készülékét. A férfit gyanúsítottként hallgatták ki kifosztásért és a lopásokért. A helybéli részletes beismerővallomást tett. A rendőrök megtalálták az eltulajdonított értékek egy részét és visszaadták a tulajdonosaiknak.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hova tovább?

Szabálysértést, szabályszegést és bűncselekményt is megvalósított az a férfi, aki 2023. június 1-jén az M6-os autópályán közlekedett.

 

Sértetteket, szemtanúkat keresünk!

A Kaposvári Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés bűntettének és más bűncselekmények elkövetése miatt a 14010/790/2023. bűnügyi számon eljárást folytat egy 19 éves kaposvári lakossal szemben.

 

Azonnal elfogták a miskolci útonállót

Egy hetvenöt éves nőre támadt rá egy harminckét éves férfi Miskolcon. A rablást egy férfi is látta, aki követte a menekülő támadót, így támogatva a rendőrök munkáját, akik a helyszín közelében elfogták a tettest.

 

A fel nem adott csomag ára

Soha nem adta fel az internetes hirdetésekben vásárolt eszközöket egy három tagú banda, ezzel számos sértettől csaltak ki pénzt országszerte. A szegedi rendőrök elfogták őket.

 

Felderítették

Teljes egészében megtérülhet annak a sértettnek a kára, akinek otthonából több millió forint készpénzt lopott el az elkövető.