A kölcsönös együttműködés jegyében

2022. 08. 09., k - 14:20
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

Máramaros megyében két magyar, Jász-Nagykun-Szolnok megyében két román rendőr segíti a közlekedésrendészeti feladatokat.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk a Jász-Nagykun-Szolnok megyei egyenruhások 2022. augusztus 9-11. között fokozottan ellenőrzik a megengedett legnagyobb sebesség betartását a megye közútjain. A gyorshajtás a legelterjedtebb jogsértés és a legfőbb baleseti ok, aminek elsődleges szerepe van a halálos illetve a súlyos sérülések bekövetkezésében.

A megyei Roadpol Speed ellenőrzéshez a romániai Máramaros Megyei Rendőr-főkapitányság két munkatársa is csatlakozott, akik 2022. augusztus 8. és augusztus 12. között – megfigyelői státuszban – közösen látnak el közlekedésrendészeti feladatokat kollégáinkkal.

A rendőrök a megyei tartózkodásuk alatt aktívan részt vesznek a közös közúti ellenőrzésekben, ezzel nagy segítséget nyújtva a román állampolgárokkal kapcsolatban felmerülő intézkedések hatékony végrehajtásában, valamint a nyelvi nehézségek leküzdésében. A delegált rendőrök a 4-es számú főút megyei szakaszán intézkedési jogkör nélkül nyújtanak támogatást a magyar kollégáiknak.

A külföldi kollégák ittlétük során betekintést nyernek a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság és a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkájába is.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Eltűnésnek indult

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságon büntetőeljárás keretében folytatják tovább a keresést.

 

Cseh embercsempészeket fogtak el

A sofőrt és utasát a Bács-Kiskun megyei rendőrök őrizetbe veszik, a határsértőket pedig visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 

Lezárt akta: betört és gyújtogatott

A Szegedi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai befejezték a nyomozást egy szegedi férfi ellen aki betört egy belvárosi ingatlanba, majd tüzet gyújtott.

 

Fogadónapot tart a főkapitány

Czinege László r. dandártábornok, Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Rendőr-főkapitánya fogadónapot tart a lakosság részére.