Zsaru magazin

Rendszerbe állnak a Túlélők

2023. 12. 01., p - 12:32
Zsaru Magazin

Két éven belül minden nagyobb német város különleges rendőri egységénél készenlétben áll egy Survivor R páncélozott jármű, mert a Rheinmetall addig szállítja le a múlt évben megrendelt 55 darabot.

Külföld: Téglát dobott a rendőrre, lelőtték

2023. 12. 01., p - 11:07
Zsaru Magazin

A kaliforniai El Centro rendőrsége kiadta annak az intézkedésnek a testkamerás videófelvételét, melynek során kétszer is rálőttek egy menekülő rablóra, miután az téglát dobott egy járőr irányába.

Ügyes voltál, Zalán!

2023. 12. 01., p - 08:54
Zsaru Magazin

Farkas József dandártábornok, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője egy határrendész óvodás kisfiát fogadta hivatalában, és meg is ajándékozta Zalánt, aki ügyesen lépett fel, miután édesanyja az otthonukban összeesett. Bóna Gyula alezredes, a Miskolci Hívásfogadó Központ (HIK) osztályvezetője is személyesen gratulált a kis életmentőnek.

Súlyos bírságok

2023. 11. 30., cs - 13:39
Zsaru Magazin

A közlekedésbiztonságra veszélyt jelentő járműveket ellenőrzött az Építési és Közlekedési Minisztérium. Ennek során több mint 114 millió forint bírságot szabtak ki a Közúti Közlekedési Ellenőrzési Főosztály munkatársai a magyar–román határszakaszon. A jogsértések több mint felét román vállalkozások követték el.

90. születésnapja alkalmából köszöntötték

2023. 11. 30., cs - 08:43
Zsaru Magazin

Krasznai Kázmér nyugállományú határőr zászlóst 90. születésnapja alkalmából dr. Somssich Gabriella dandártábornok, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője november 25-ei hatállyal soron kívül törzszászlóssá léptette elő. Az elismerést, valamint a rendőrfőkapitány jókívánságait és gratulációját Belovai Róbert alezredes, a Balassagyarmati Rendőrkapitányság vezetője adta át volt munkatársuk részére.

Azt hittem, buszt vezetek

2023. 11. 29., sze - 13:59
Zsaru Magazin

Mielőtt volán mögé ülünk, alaposan figyeljük meg a járművünket! Ki tudja, nem lett-e belőle éjszaka mentő, rendőrségi autó, tűzoltókocsi vagy busz? Mert ha igen, akkor használjuk a buszsávot bátran! Amúgy meg mindegy, így is bátran használjuk…

Alaposan kitakarított a szobalány

2023. 11. 29., sze - 09:38
Zsaru Magazin

Több mint 155 millió forint értékben vitt el ékszereket egy szobalány a londoni Knightsbridge gazdag negyedében lévő hotelből.

Egy éve vizsgálják a kőszárhegyi drámát

2023. 11. 29., sze - 09:20
Zsaru Magazin

Egy idős áldozat vallomása nyomán tíz hónapja kezdődött nyomozás a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság vizsgálati osztályán, ami még tart, de nemrég rács mögé került az otthontalan embereket kizsákmányoló, kőszárhegyi család három tagja, és az emlékezetes rajtaütés után jelentkezett a drámai bűnügy koronatanúja.

A Magyar Rendvédelmi Kar idén is díjazott

2023. 11. 28., k - 14:49
Zsaru Magazin

Ebben az évben is kiosztották a Magyar Rendvédelmi Kar által tíz évvel ezelőtt alapított díjat, amelyet azok kaphattak, akik a munkán kívül, a mindennapokban is sokat tettek munkatársaikért, közösségükért.

Kristálytiszta elfogás

2023. 11. 28., k - 11:59
Zsaru Magazin

Térfigyelő kamerán figyelt fel október 21-én a VIII. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozója pszichoaktívanyag-fogyasztókra a Blaha Lujza tér környékén, akik üvegpipából szívták a kristályt. Értesítette a járőröket, akik elfogták a társaságot.

Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Eltűnésből emberölés

A budapesti életvédelmi nyomozók egy 30 éves férfit gyanúsítanak a bűncselekmény elkövetésével.

 

Mozgó sorfal, lánc, védelmi alakzat, folyosó…

Csak néhány azok közül a csapatszolgálati elemek közül, amiket a Készenléti Rendőrség (KR) kiképzési és módszertani szakemberei gyakorlatban tanítottak meg a Magyar Honvédség Katonai Rendészeti Ezred tízfős csoportjának. A rendőrök által tartott kétnapos tömegkezelési tréning a KR központi objektumában zajlott.

 

Őrizetben a késdobáló

A rendőrök elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki azt a csobaji férfit, aki kést dobott a felesége hátába.

 

Tudta, mit tesz?!

Csaknem tragédiába torkollott egy családi vita Tiszaderzsen. Egy férfi láncfűrésszel vágta meg édesanyja kezét, aki súlyos sérüléseket szenvedett.

 

Elfogták a rablás elkövetőit

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Tiszakécskei Rendőrőrsének munkatársai két fiatalt gyanúsítanak azzal, hogy bántalmaztak egy idős férfit és elvették a pénzét.