Zsaru magazin

A védelem tengelyében

2023. 05. 30., k - 13:05
Zsaru Magazin

A Készenléti Rendőrség (KR) központi objektumában rendőrök gyakorolnak a tatamin, és sokkal inkább sportolóknak tűnnek. Azt azonban nem könnyű megállapítani, hogy miféle sportágat űznek. Küzdősportok elemei bukkannak fel, hol a brazil jiu-jitsu, hol a K-1, hol az MMA fogásai, ütései, földharctechnikái jelennek meg, hol a dzsúdó, a birkózás az ökölvívás, esetleg a karate mozdulatai. Az eseményeket Lukács Zsolt alezredessel, a KR Személy- és Objektumvédelmi Igazgatóság személyvédelmi főosztály diplomáciai biztonsági osztály vezetőjével figyeljük, és a küzdősportolók napi munkájáról beszélgetünk.

Kettős gyilkosság felmentés után

2023. 05. 30., k - 11:00
Zsaru Magazin

15 éve történt az a kettős gyilkosság, ami örökre beírta magát a magyar kriminalisztikába. A tettest, Földes-Szabó Attilát ugyanis három évvel korábban egy másik emberölés, a Fő utcai órásgyilkosság vádja alól jogerősen felmentette a bíróság. Az állam 25 millió forintot fizetett kártérítésként a férfinak. Ezután indítottak eljárást ellene két másik ember kivégzése miatt.

Képzésen – két keréken

2023. 05. 30., k - 09:22
Zsaru Magazin

Motoros-alapképzést tartottak a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ nagytétényi bázisán. A szünetben Jordán Attila százados, szakoktatóval, a program vezetőjével beszélgettünk.

​Tízéves a KR díszegysége

2023. 05. 26., p - 12:01
Zsaru Magazin

A Készenléti Rendőrség (KR) díszegysége megalakulásának 10. évfordulója alkalmából rendezett ünnepi állománygyűlésen Mergancz Sándor dandártábornok, a KR Személy- és Objektumvédelmi Igazgatóság vezetője Tarcsa Csaba vezérőrnagy, műveleti országos rendőrfőkapitány-helyettes, a KR parancsnoka nevében eddigi munkájuk elismeréseként emléktárgyat adott át az alapító tagoknak: Farkas Gyula alezredesnek, Mező Péter főtörzszászlósnak, Gál János Roland törzszászlósnak, Sipos György zászlósnak, Szlezák Attila és Lagojda Vaszilij törzsőrmestereknek.

Hímez és meseszékeket készít

2023. 05. 26., p - 09:07
Zsaru Magazin

Brutyóné Karácsony Katalin főtörzszászlós 1998 óta körzeti megbízott. Munkája mellett ápolja a népi hagyományokat, amelyekkel még a nagymamája ismertette meg. Saját készítésű alkotásaival már több kiállításon is részt vett.

A fizikai állóképesség határán

2023. 05. 25., cs - 13:52
Zsaru Magazin

Az állóképességgel a szervezet a nagymértékű fizikai terheléshez szükséges energiákat biztosítja, így ez a hosszú fizikai igénybevétel (sportolás, munkavégzés) egyik előfeltétele. Az állóképességünk akkor fejlődik, ha a szervezet edzés, illetve egyéb terhelés hatására rendszeresen megfelelő fáradtsági szintre kerül.

Nevet keresnek a kabalának

2023. 05. 25., cs - 10:39
Zsaru Magazin

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság Facebook-oldalán jelent meg a felhívás: nevet keresnek egy kabalafigurának. Úgy sejtettük, talán nagyobb szabású sporteseményre készülnek, de nem.

A betörő húsz másodperce

2023. 05. 25., cs - 08:22
Zsaru Magazin

Először csak azt hallotta meg az asszony, hogy csöngettek. Aztán a motoszkálást a bejárati ajtónál. Mire odaért, rájött, be akarnak törni hozzá. Ráfogott a zárban lévő kulcsra, így akadályozta meg, hogy a betörők bejussanak. Mindez februárban történt Jászberényben. A rendőrök szerint szerencséje volt. Ha nem lett volna otthon, a tettesek húsz másodperc alatt bejutottak volna, és elvisznek minden értéket.

Hetvenévest mentettek a Drávából

2023. 05. 24., sze - 11:26
Zsaru Magazin

A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság tevékenységirányítási központjába május 15-én érkezett bejelentés arról, hogy a barcsi kikötőnél egy ember a Drávába esett. A helyszínre a helyi kapitányság két, szolgálatot teljesítő járőre érkezett, akik megkezdték a bajba jutott férfi mentését.

Szakmai nap az iskolaőrök munkájáról

2023. 05. 24., sze - 08:38
Zsaru Magazin

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szervezésében május 22-én a Rendőrségi Igazgatási Központban rendezték meg az iskolaőrök irányításáért felelős helyi koordinátorok első szakmai napját.

Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Akkor adjál pénzt!

Cigit kért, nem kapott, bántalmazta a sértettet, elvette a pénzét, majd elmenekült. A mezőkövesdi rendőrök az elkövetőt nyolc órán belül elfogták.

 

Lezárt akta: szerszámgépeket loptak

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai befejezték a nyomozást két férfi ügyében, akik szerszámgépeket loptak a városban.