Zsaru magazin

KILENC ÉV KITARTÓ NYOMOZÁS

2023. 03. 31., p - 10:11
Zsaru Magazin

Kilenc éven át nem adták fel a rablási nyomozók. 2014-ben történt a mintegy félmilliárdos bűntény. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) zsaruinak kitartó munkája eredményeképpen az elkövetőket megtalálták. A napokban ítélet is született.

A Zsaruból nézte ki magának

2023. 03. 23., cs - 11:32
Zsaru Magazin

Gyakran írunk rendőrpárokról, azonban olyan még nem fordult elő, hogy valaki a Zsaru Magazinból nézte volna ki leendő kedvesét. Nem mindennapi történet Szép Fannié és Jedzinák Ádámé.

Ukrán rendőrcsaládok nyaraltak hazánkban

2022. 09. 07., sze - 08:05
Zsaru Magazin

A Készenléti Rendőrség Tűzszerész Szolgálat szervezésében húsz ukrán rendőrcsalád érkezett nyaralni egy hétre Magyarországra.

Rendszerben a sokkoló

2022. 02. 03., cs - 13:17
Zsaru Magazin

Folyamatosan képzik a rendőröket az újonnan rendszerbe állított Taser elektromos sokkoló használatára. Az oktatást és az azt követő vizsgát teljesítő egyenruhások már közterületen is hordhatják és akár alkalmazhatják is az eszközt.

Bepréselte magát

2022. 01. 27., cs - 14:43
Zsaru Magazin

Helyenként csak lépésben lehet haladni a Lovasberény külterületén lévő hétvégi házak közötti földúton, de a pátkai körzeti megbízott gyorsan odaérkezett, és leleményessége révén egy válságos állapotban lévő idős férfi értékes időt nyert.

Úttörő felismerés

2022. 01. 27., cs - 14:23
Zsaru Magazin

Átütő szakmai felismerést hozott Heves megyei rendőrök kíváncsisága, kitartó munkája. Addig ötleteltek, kutattak a témában, míg rá nem jöttek, hogyan lehet százszázalékos bizonyossággal meggyőződni arról, hogy egy darázs- vagy méhcsípés-e a közvetlen oka egy emberi élet elvesztésének.

Kézben tartják az eseményeket

2022. 01. 27., cs - 14:16
Zsaru Magazin

Nemrég készült el a Népliget szomszédságában található, 20 ezer néző befogadására alkalmas, új budapesti sportaréna, amely a magyar–szlovák, közös rendezésű férfi kézilabda-Európa-bajnokság több mérkőzésének ad otthont. Az esemény rendőri biztosítását néztük meg, miközben az MVM Dome-ban sorsdöntő meccset játszott a magyar kézilabda-válogatott.

Leszoríthatatlan zsaru

2022. 01. 27., cs - 14:00
Zsaru Magazin

Tévéhíradókba is bekerült egy gárdonyi törzszászlós akciófilmbe illő intézkedése, melynek során le akarta szorítani az útról egy luxusterepjáró vezetője, akit az elképesztő autós párbaj végén megbilincseltek. Parancsnoka felterjesztette elismerésre Dér Attilát, aki az eset eddig ismeretlen vetületeit is feltárta.

Fordulat Cegléden

2022. 01. 21., p - 13:29
Zsaru Magazin

Mi okoz olyan gyökeres változást egy rendőrkapitányság életében, hogy a bűncselekmények száma kilenc év alatt a harmadára esik vissza? Egyáltalában mi minden lehet a mozgatója egy ilyen változásnak?

ATM-es trükközőket fogtak

2022. 01. 21., p - 13:28
Zsaru Magazin

Új módszerrel lépett fel egy magyar férfiakból álló társaság a fővárosban. Sorozatosan verték át a jóhiszemű külföldieket, akik bankautomatákból szerettek volna pénzt felvenni. A VII. kerületi nyomozók gátat szabtak a bűncselekménynek.

Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Szamurájkardos emberrablás

Megverték és egy karddal megfenyegették, hogy nem hagyhatja el a házat, végül társával kereket tudott oldani. Az egyik támadó azóta is letartóztatásban, míg társa bűnügyi felügyelet alatt van.

 

Jól kikormozták

A Nógrád vármegye útjain az elmúlt héten technikai eszközzel rögzített sebességtúllépések közül kettőt emeltünk ki.

 

Boros üvegek nyomán

A jánoshalmi nyomozók hamar elfogták azt a betörőt, aki a „munka” végeztével, hazafele menet nekilátott elfogyasztani a frissen szerzett zsákmányát, így útvonalát üres üvegek jelölték. Nem sokra rá egy másik betörő kezére is bilincs került, ő nemesvakolatot lopott.

 

Lezárt akta: 9 méteren múlhatott

Nem tartotta be a követési távolságot a sofőr, ez okozott egy tavalyi, autópályás tragédiát - a gyanú szerint. A balesetben vétlen jármű 19 éves utasa a helyszínen meghalt. A dabasi vizsgálók vádemelést javasolnak.