Zsaru magazin

A mentőssel is végzett a kettős rendőrgyilkos

2024. 02. 23., p - 12:54
Zsaru Magazin

Február 18-án hajnalban két 27 éves járőr és egy 40 esztendős tűzoltósági ápoló lelte erőszakos halálát a Minnesota állambeli Burnsville egyik külvárosi családi házánál, ahol öt saját és két mostohagyerekével barikádozta el magát egy 38 éves férfi. Négy és fél órán át tárgyalt velük, amikor tüzet nyitott, és később magával is végzett.

Egy rém jó fotós

2024. 02. 23., p - 12:05
Zsaru Magazin

Katzer Dániel a Készenléti Rendőrség munkavállalója, raktáros. Eddigi életének mind a 36 éve Kőbányához köti, ott született, ott nőtt fel, ott él ma is, így hát nem meglepő, hogy Kezdetek című fotókiállítása is a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban látható.

Kék testvérek

2024. 02. 23., p - 08:38
Zsaru Magazin

Néha elegendő egy jó szó vagy egy kedves gesztus, amely talán örökre megváltoztatja egy ember életét. Cikkünkben egy testvérpár, Tóth Balázs hadnagy és a húga, Tóth Alexandra Döníz őrmester meséli el, hogy egy rendőri intézkedés hogyan változtatta meg az ő életüket.

Lengyel zsebesekre csaptak le

2024. 02. 22., cs - 14:55
Zsaru Magazin

Két lengyel állampolgárságú zsebest fogtak el február 6-án a fővárosban a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) zseblopási alosztályának nyomozói. A tolvaj férfiak éttermekben és kávézókban vadásztak áldozataikra.

Las Crucesben először öltek meg rendőrt

2024. 02. 22., cs - 12:07
Zsaru Magazin

A 110 ezres új-mexikói városban 1928 óta van rendőrkapitányság, és most történt meg először, hogy szolgálatteljesítés közben lelte erőszakos halálát egy egyenruhás. Jonah Hernandezzel egy mentálisan terhelt, drogfüggő hajléktalan végzett, és emiatt a rendőrkapitány megkongatta a vészharangot.

Szabadnapján kapta el a bolti tolvajt

2024. 02. 22., cs - 08:25
Zsaru Magazin

Nem volt szerencséje annak a férfinak január 16-án, aki egy teli bevásárlókosárral próbált meglógni az egyik üzletből Zuglóban. Pechjére ugyanis menekülés közben épp egy szabadnapos rendőrrel futott össze.

Te beszélni cyber-gyerekül?

2024. 02. 21., sze - 12:29
Zsaru Magazin

„Te beszélni cyber-gyerekül?” – az Országos Rendőr-Főkapitányság (ORFK) bűnügyi főosztály bűnmegelőzési osztálya szervezésében ezzel a címmel tartottak workshopot a rendőrség Teve utcai központjában. A meghívott szakértők számos veszélyre hívták fel a figyelmet, amelyek a világhálón leselkednek a gyermekekre.

Feltárták a 12 ezer tételes zaklatást

2024. 02. 21., sze - 07:37
Zsaru Magazin

Kulák Zoltán főhadnagy, fővizsgáló hiába figyelmeztette a kápolnásnyéki Sz. Pétert (28), a férfi nem hagyta abba volt párja zaklatását. Miután a sértett hallgatói jogviszonyát is megszüntette, Fülöp Tamás igazságügyi informatikai szakértő is bekapcsolódott a feltárásba, és alig hitt a szemének, amikor átvizsgálta a férfi számítógépét.

Helyszínelők: Az encsi kiválasztott

2024. 02. 20., k - 12:53
Zsaru Magazin

Két és fél évvel ezelőtt alakult meg az encsi autópálya-alosztály, ahol Gál Péter törzszászlós az első naptól fogva szolgál. Ez az ő döntése és kérelme volt, de azt a mai napig nem tudja, annak idején az encsi helyszínelő kollegák miért őt választották új munkatársnak.

Elfogták a mackósokat

2024. 02. 20., k - 08:17
Zsaru Magazin

Tolvajok 21 önkormányzati hivatal páncélszekrényét törték fel, illetve kísérelték meg feltörni, mellyel közel 8 millió forintos kárt okoztak. Végül január 4-én a Terrorelhárítási Központ (TEK) és a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozói szervezett akció keretében fogták el a három tettest.

Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárták a nyomozást

Az érdi rendőrök befejezték az eljárást egy 28 éves férfivel szemben, aki helyben és a környező településeken követett el számos vagyon elleni bűncselekményt.