Zsaru magazin

Tárgyeset 7. – a Rendőrmúzeum bemutatja: Tibi, a gyilkos őzbak

2024. 04. 19., p - 12:26
Zsaru Magazin

1970 nyarán a Pest megyei Kóka melletti erdőben eszméletlenül találtak rá egy 65 éves helyi asszonyra, több sebből vérzett. Már nem tudták kihallgatni, néhány napon belül elhunyt a kórházban. A nyomozók először erőszakra is gondoltak. Az igazságügyi orvos szakértő összesen 31 szúrt-hasított sérülést talált a testen, de olyan nyomra vagy elváltozásra nem bukkantak, ami nemi közösülésre utalt volna.

Rendőrök a művészet terepén

2024. 04. 19., p - 12:00
Zsaru Magazin

A Rendőr Kulturális és Hagyományőrző Egyesület az április 24-ei rendőrnap alkalmából képzőművészeti kiállítást rendezett a rendőrség Teve utcai épületében. Bár a tárlat zárt körű, igencsak tanulságos lenne, ha bárki láthatná, aki a rendőrök munkája, élete iránt érdeklődik.

Előttük állt le a keringése, de visszahozták

2024. 04. 19., p - 08:49
Zsaru Magazin

Nagypéntek délutánján drámai életmentés helyszíne volt Uszka főutcája. Két járőröző körzeti megbízott intézkedés közben lett szemtanúja egy férfi végzetes ájulásának, majd egy arra járó főhatárrendésszel beindították az életjeleket nem mutató ember légzését és keringését. Ez volt az első életmentésük.

Delon: a pokol szélétől a rendőrségig

2024. 04. 18., cs - 08:30
Zsaru Magazin

Delon megjárta a poklot. Kidobták, súlyos beteg lett, majd egy autó is elütötte. De hála a Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítványnak és ideiglenes gazdájának, aki gondjaiba vette, nemcsak hogy túlélte, de már a rendőrség állományát erősíti a német juhász–malinois keverék.

Aktív nyugdíjasok

2024. 04. 17., sze - 13:19
Zsaru Magazin

Mintegy nyolcvan egykori rendvédelmi munkatárs részvételével tartották meg a Belügyi Nyugdíjasok Pest Megyei Egyesületének éves közgyűlését a Rendőrségi Igazgatási Központban.

Tesztpályán borulni nem szégyen

2024. 04. 17., sze - 12:55
Zsaru Magazin

Több motoros is borult a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ nagytétényi tesztpályáján a Motomia ’24 – A biztonság öltöztet motorostalálkozón, amit az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottsága rendezett a Nemzedékek Biztonságáért Közhasznú Alapítvány és a KTM Centrum munkatársaival április 13-án.

Kutya nehéz

2024. 04. 16., k - 15:00
Zsaru Magazin

Amióta Friderikusz Sándor podcastjában adott egy remek interjút, naponta keresik az újságírók. Mostanában nagyon népszerű lett Steigervald Krisztián generációkutató, aki előadásokat tart, írt két könyvet a nemzedéki kérdésekről, egyik már a tizedik kiadásnál jár. Beszélgettünk vele a generációk különbözőségeiről és arról is, mindez hogyan jelenik meg a rendőrök munkájában.

Torontóban rendőrökkel imádkoznak

2024. 04. 16., k - 12:05
Zsaru Magazin

Az elmúlt 19 évben csak a kanadai nagyváros nyugati részén elterülő Etobicoke-ban vettek részt rendőrök a színes bőrű lelkészek szervezete által rendezett imádság menetében, de április 11-én már a metropolisz teljes területén voltak ilyen közösségépítő felvonulások.

Most is túljelentkezés volt a helyszínelők képzésén

2024. 04. 16., k - 08:00
Zsaru Magazin

Helyszínelő és balesetvizsgáló szaktanfolyamot tartottak a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ (ROKK) dunakeszi bázisán. A népszerű képzésre mindig sokkal többen jelentkeznek, mint ahányan részt vehetnek rajta.

Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kik lehetnek?

Tolvajok azonosításához kérnek segítségét a budaörsi rendőrök.

 

A dobogó mindhárom fokából jutott

Egyéniben első és harmadik, míg csapatban második helyen végzett a Tolna vármegyei különítmény a BM Országos Terepfutó Bajnokságon.

 

Őket körözzük

A ferihegyi gyorsforgalmi úton két halálos áldozatot követelő közlekedési baleset kapcsán a BRFK hét nepáli állampolgár ellen adott ki elfogatóparancsot.

 

De igen, ők is tettesek!

A nyomozás adatai szerint a terézvárosi luxusbolt-betörésben legalább négyen vettek részt. Két feltételezett elkövetőt a budapesti rendőrök már a bűncselekmény napján elfogtak, társaikat keresik.

 

Se pénz, se termék

Online piactéren hirdetett egy egyeki férfi olyan termékeket, amik sosem voltak a birtokában. A karcagi rendőrök a Mátrix Projekt keretében gyanúsítottként hallgatták ki.